Skip to content

Jan van der Veer – 1956

Een enthousiaste en levenslustige 60’er. Ik heb mijn professionele carrière opgebouwd in de IT en als project- en innovatiemanager. Ik heb daarnaast altijd allerlei vrijwilligerswerk gedaan. Verder geniet ik enorm van ons gezin, van familie en vrienden en van heel wat hobby’s. 

Ik houd ervan om een probleem bij de kop te pakken. Voor mijzelf en voor anderen. Om daarbij mensen, organisaties en sectoren te verbinden. En om samen passende resultaten op te leveren. 

Vorig jaar december ben ik i.v.m. Covid gestopt met een mooie carrière bij KLM. En door die ‘tegenslag’ heb ik juist de kans kunnen pakken om deze mooie sociale onderneming Ik Ga Splitsen op te starten. Waarom? Omdat de woningcrisis mij aangrijpt. En vooral de kansenongelijkheid daar nu voor veel jongeren. Met splitsen zie ik een prachtige kans op een win-win. Als actieve senior pakken we regie op onze eigen woon-leef-zorg toekomst. Op de plek waar we graag oud willen worden. En tegelijk creëer je een nieuwe extra woning. Met alle mogelijkheden van dien. Wel of geen optie? Meer dan de moeite waard om dit ook voor jouw situatie eens serieus te onderzoeken.

Marian Wezenbeek – 1960

Met mijn beroep als stedenbouwkundige (TU-Delft) ben ik mijn hele leven al geïnteresseerd in bouwen, wonen en vormgeving. Ik ben nieuwsgierig, kijk altijd even ‘om de hoek’ en ben altijd benieuwd naar de drijfveren van mensen. Sinds mijn studietijd heb ik zowel als zelfstandige als in dienst van een adviesbureau en gemeenten gewerkt.

Ik woon met Harm in een mooi, oud en ruim huis dichtbij het centrum van Leiden. Twintig jaar geleden hebben we dit huis gekocht met ruimte voor onze drie opgroeiende kinderen én voor mijn vader die mantelzorg nodig had. Toen 10 jaar later mijn vader overleed en de kinderen de deur uit gingen zijn we de eerste verdieping gaan verhuren aan starters. We wonen zelf op de begane grond gelijkvloers en zijn blij dat we door de verhuur ook financieel gezien, hier kunnen blijven wonen. Ik ben dus ‘ervaringsdeskundige’. Ik hoop mensen op het idee van splitsing te brengen en ze te helpen bij de uitvoering.

Het zou fantastisch zijn als we met deze sociale onderneming een bijdrage kunnen leveren aan de woningnood onder starters, aan het fijn oud kunnen worden in een mooi huis in een vertrouwde omgeving, aan verbinding tussen generaties, aan het op peil houden van voorzieningen in de woonomgeving.

 • Met het bedrijf ‘Ik Ga Splitsen’ willen we bijdragen aan een betere verdeling van de woonruimte.

  We kunnen zo een extra en duurzame bijdrage leveren aan oplossing van de actuele en toekomstige woningnood.

  Met meer mensen onder een gedeeld dak, slinkt het woningtekort en kunnen we vooral ook jongeren een snellere kans bieden op een woning.

  Maar ons concept brengt veel meer binnen handbereik dan alleen woonruimte. Het brengt verschillende generaties samen, het geeft verbinding en onderlinge zorgzaamheid. En het versterkt de sociale-, en voorzieningenstructuur van onze dorpen en wijken.

 • Met het bedrijf ‘Ik Ga Splitsen’ willen we bijdragen aan een betere verdeling van de woonruimte.

  We kunnen zo een extra en duurzame bijdrage leveren aan oplossing van de actuele en toekomstige woningnood.

  Met meer mensen onder een gedeeld dak, slinkt het woningtekort en kunnen we vooral ook jongeren een snellere kans bieden op een woning.

  Maar ons concept brengt veel meer binnen handbereik dan alleen woonruimte. Het brengt verschillende generaties samen, het geeft verbinding en onderlinge zorgzaamheid. En het versterkt de sociale-, en voorzieningenstructuur van onze dorpen en wijken.

wonen wordt onbetaalbaar

Help ons starten!

Ervaring

Om meer ervaring op te doen met het splitsen van woningen, zijn we op zoek naar splitsers. Ben jij, of ken jij iemand die z’n woning wil splitsen? Of al heeft gedeeld? Laat het ons weten via de mail.

Volgen

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Kijk dan op onze website. Of volg ons op LinkedIn of Facebook. En deel onze folder of oproep in je eigen netwerk!

Help ons starten!

Ervaring

Om meer ervaring op te doen met het splitsen van woningen, zijn we op zoek naar splitsers. Ben jij, of ken jij iemand die z’n woning wil splitsen? Of al heeft gedeeld? Laat het ons weten via de mail.

Volgen

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Kijk dan op onze website. Of volg ons op LinkedIn of Facebook. En deel onze folder of oproep in je eigen netwerk!

oudere en jonge vrouw