Skip to content

Onze aanpak?

Het verbaast ons dat niet veel meer senioren op het idee komen om hun eigen woning te splitsen. Er zitten zoveel voordelen aan! Maar tegelijk weten wij dat de aanpak van splitsen makkelijker gezegd is dan gedaan. Er komt veel bij kijken. Allerlei dingen die toch eerst uitgezocht moeten worden. En als alle puzzelstukken ‘op groen staan’, dan is de uitvoering ook nog best ‘een ding’. Bij deze verschillende fases van de aanpak bij splitsen willen wij jou graag stap voor stap ondersteunen.

Aanpak splitsen in 3 stappen

Stap 1 – Kennis maken en verkenning van jouw splitsingsverhaal

Alles start met een persoonlijke kennismaking. Wij horen graag waarom jij eventueel wil splitsen. In deze gesprekken kunnen wij helpen om alle voor jou relevante aspecten en wensen goed op een rijtje te krijgen. Aan het eind van de verkenning beslis jij of je door wil gaan met het verder onderzoeken van de splitsingsmogelijkheden. 

Stap 2 – Advies en het ondersteunen van jouw besluit

In deze fase gaan we verder met ons onderzoek naar de mogelijkheden. Denk daarbij aan het laten maken van een ontwerp van de gesplitste woningen, het voorbereiden van een splitsingsvergunning en een eerste kosten- en opbrengstenschatting. Voor het onderzoeken van deze aspecten is kennis en expertise nodig. In onderling overleg kunnen wij jou daarbij onze business partners aanbevelen. Maar jij kunt er ook voor kiezen om eigen adviseurs in de arm te nemen. Ook kunnen wij jou via ons netwerk van ‘early adopters’ in contact brengen met splitsers die jou al zijn voorgegaan. Aan het einde van deze tweede stap kun jij een gewogen besluit nemen of jij de woningsplitsing wilt gaan doen. En zo ja, wat, wanneer en hoe.

Stap 3 – Jij gaat splitsen en wij ontzorgen en begeleiden jouw proces

Jij hebt voor jezelf besloten om de woning ook echt te gaan splitsen. Ook bij deze stap bepalen we hoe de samenwerking eruit ziet en bij welke onderdelen wij jou ondersteunen. Dat kan van het helpen selecteren van een aannemer tot het volledig begeleiden van het hele uitvoeringstraject.